03
Нед, Мар
27 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Три медала спечелиха състезателите от СКБ „Свиленград 2015“ от провелия се в София пети кръг от националната верига по бадминон.

Със сребро се окичи Магдалена Цветанова в дисциплината жени единично. Тя постигна две победи и загуби единствено от победителката. В ранглистата на турнира Магдалена Цветанова след петия кръг е първа в дисциплината жени двойки и четвърта при жени единично. И двете класирания са за трето ниво.

Два бронзови медала спечелиха нашите състезатели Живко Тенев и Марияна Димитрова в дисциплината смесени двойки четвърто ниво. Те завършиха с две убедителни победи в групата на първо място. Победиха и на четвъртфинала. На полуфинала обаче загубиха от победителите в турнира и стигнаха за втори път до малкия финал. Този път те го спечелиха с 21 гейма и се класираха на трето място от общо 17 смесени двойки.

Постоянството в турнирите и желанието за победа на Живко и Марияна им донесе отлично класиране в ранглистата на веригата по бадминтон след петия кръг. При смесените двойки Живко Тенев е на първо място при мъжете, а Марияна Димитрова е на второ място при жените. Постоянството и упоритостта на Живко Тенев му донесе още едно добро класиране. След добри игри в дисциплината мъже единично четвърто ниво в ранглистата след петия кръг той заема трето място.

Ръководството на клуба пожелава на нашите състезатели успех в предстоящия шести кръг.