20
Съб, Юли
37 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Два турнира по бадминтон за юноши и девойки до 17 г. и 19 г. се проведоха от 9-ти до 14 юли в спортната зала в Свиленград. Състезанията от висок клас са част от европейската верига и носят точки за световната ранглиста.

Провеждат се веднъж годишно в България. Досега домакини бяха Хасково, Пазарджик, София, Пловдив.

В турнира до 17 – годишните участваха 160 състезатели от 19 страни. При по-големите държавите бяха 22, а участниците 135.

Битките се водеха в 5 дисциплини: момчета единично, момичета единично, момчета двойки, момичета двойки и смесени двойки.

„Възхитен съм от организацията и предоставените ни условия“, заяви през „Старият мост“ организаторът на турнирите Пейо Бойчинов от БФБ. „Спортната зала е многофункционална, може би най-добрата в Южна България. Наблизо има четири нови хотела, където бяха настанени участниците. Отзивите им бяха повече от добри. Запланували сме догодина турнирите отново да се проведат в Свиленград.“ Финалните срещи при по-младите се играха в събота, а при 19-годишните – в сряда. Най-силно се представиха отборите на Испания, Турция, Франция, Русия, Италия и др.

Кметът на община Свиленград арх. Анастас Анастасов връчи медалите на победителките при девойките до 19 години.

СМ