24
Сря, Юли
37 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Катина Недева впечатли журито още с първото си участие в такова състезание

Свиленградчанката Катина Недева спечели сребърен медал на турнира по бодибилдинг и фитнес „Хеброс“. Надпреварата за изваяни тела се проведе на 22 май в пазарджишката зала „Васил Левски“.

Нашето момиче участва за пръв път в такъв форум, като се явява от името на спортен клуб „Флекс Карлово“. Катина дебютира в категория „Бикини фитнес жени до 169 см“. Тя в никакъв случай не очаквала да влезе в челната тройка. Много хора ми казваха, че на първо състезание едва ли ще попадна в класацията, тъй като това е наистина трудно, сподели свиленградчанката пред „Старият мост“. По думите й, когато разбрала, че е спечелила среброто, вълнението било огромно.

„За състезанието се подготвям цяла година с треньор Елена Боянова, която е шампион в категорията и опитен треньор на състезателки - разказа Катина. - През тази една година работихме върху изграждане на мускулна маса и само на финала изчистване на мазнини. Как се реших да започна подготовка за състезанието? Аз съм треньор вече години наред и работя със стотици жени да изграждат и задържат с лекота желаното тегло и това беше крачката, която имах нужда да направя. От една страна, за да се развия още повече кариерно, а от друга, защото исках да извървя този път, да тествам дисциплината си и да придобия още повече опит в това, което правя“, каза медалистката.

Впрочем, Катина е талантлива млада художничка. Дарбата наследява от родителите си Ивалина и Бисер Недеви. Завършва Националната художествена академия в София, специалност „Книга и печатна графика”. През 2018 г. се дипломира и като магистър специалност „Фотография”. Преди да избере спорта се е занимавала с оформление на книги, графичен дизайн, илюстрация, рисува портрети, пейзажи. Нейни творби са излагани в Свиленград, София, Биенале на изкуствата – Благоевград, в Пловдив. Тя е един от творците, включени в трансграничния културен проект „Влак на културите” – Гърция. “От 4 години вече се занимавам основно с бизнеса си като треньор, не съм спряла да рисувам, даже в последната година излязоха няколко мои илюстрирани книжки. Просто това да променям животите на хората по този начин - със здравословно хранене и спорт, ми носи повече удовлетворение. Когато доходът ми зависи от изкуството, някак музата ми се убива, така че предпочитам то да бъде по-скоро за удоволствие“, каза Катина.

Диляна ЦВЕТКОВА