17
Сря, Апр
28 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Спортен клуб по бокс бе основан в Свиленград на 22.04.2021 г.. Клубът се казва „ Армата“, като сред учредителите му са Дмитрий Сидоренко, д-р Димитър Ермов, Георги Еленков, Димитър Вълков , Александър Царегородцев и др.

На учредителното събрание за председател на клуба бе избран Дмитрий Сидоренко, който ще бъде главен треньор в клуба, а в управителния съвет са още Валери Чакъров и Асен Секлемов.

Гости на учредителното събрание бяха арх.Анастас Карчев-кмет на Община Свиленград, и Трифон Тодоров, който е бивш състезател по бокс на „Ботев”-Пловдив и един от спомоществувателите на спорта в Свиленград.

Клубът носи своето название от думата Armata, която от латински език се превежда като въоръжен, сподели Дмитрий Сидоренко. Коренът на тази дума ARM е залегнал в основата на думите ARMY (армия) и ARM (ръка). Въоръжен с ръце – какво по-добро название за боксов клуб, обясни той.

Според новоизбрания председател и треньор, основната цел и задача на клуба е да изгражда силни личности. Шампиони на ринга, шампиони в живота. Тези, които ще бъдат полезни на обществото и с които да се гордее нашият град!

Клубните цветове ще са в зелено, защото зеленият цвят е цветът на природата, на горите и полетата. Не напразно този цвят се използва от армия, от пожарникари, от граничари и много други, които защитават ежедневието ни. 

Сега пред клуба предстоят административни процедури, след което ще бъдат подадени документи за членство в Българска федерация по бокс. В съвсем кратки срокове ще бъде уточнена спортната база на клуба и ще започне формирането на тренировъчни групи.