25
Вт, Юни
21 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Община Любимец отново ще стопанисва собствения си стадион след повече от 20-годишно прекъсване. Договорът с досегашния наемател на спортното съоръжение местния бизнесмен Атанас Сталев е прекратен.

В момента се извършва ремонт на стадиона, заяви кметът Анастас Анастасов. Премахнати са трибуните, поставени на пистата. Така лекоатлетическата писта ще бъде възстановена и ще се използва по предназначение, отбеляза той. Ще бъда възстановен и детският отбор по лека атлетика в общината, посочи кметът.След обновяването  футболният стадион ще отговаря на действащите нормативи. Освен лекоатлетическа писта, там ще има и сектори за дълъг и висок скок. Планира се изграждане на две нови игрища за мини футбол с размер 22/24 м, тенис корт.  Съществуващите трибуни за зрители ще се запазят. Нова ще бъде сградата със съблекалня, зала за тренировки, складови помещения за спортен инвентар с обща площ 450 кв. м. Предвидена е нова тревна настилка с дренаж на футболното игрище и поливна система, монтиране на изкуствено осветление - по 4 осветителни тела във всеки ъгъл на игрището. Фитнес зала, зала за конференции, кът за отдих, лекарски и треньорски кабинети  ще  допълват  удобствата  в стадиона.

Повече от 20 години стадионът, който е публична общинска собственост, бе отдаден под наем на местния бизнесмен Атанас Сталев. През тези години спортното съоръжение бе използвано предимно за нуждите на футболния отбор в града. Дори на пистата бяха поставени трибуни и тя не можеше да се ползва по предназначение.

Между другото частният футболен отбор „Любимец“ с президент Атанас Сталев постигна невиждани успехи. Любимецкият тим дори един сезон бе участник в първа дивизия. След като отпадна от майсторската група на следващата година обаче постепенно тръгна надолу и в момента играе в А окръжна група. Впрочем в Любимец има още един отбор , играещ в същата група.