13
Съб, Юли
18 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Едва ли съществува човек, който да не е чувал за легендарния Майкъл Джордан. Играчът на Чикаго Булс може да се похвали като един от най-успешните в този спорт, а дълги години след активна спортна кариера, мнозина си спомнят бляскавите успехи на Чикаго.

И докато атлетът вече не се занимава активно със спорт, очевидно спортът не желае да се раздели с него. Какво имаме предвид? За своята спортна кариера, Джордан успява да спечели 94 милиона долара, но приходите му през активния период надхвърлят спокойно сумата от 1 милиард долара.

Партньорството му с различни компании като Nike, приходите от реклами, филми и различни участия в редица кампании, допълват останалите около 900 милиона долара, за да говорим за подобен финансов скок. Със сигурност е особено приятно да се пенсионираш като милиардер, а за Джордан стана ясно, че новата свобода позволява и разнообразни забавления. Оказва се, че един основен фактор в живота на бившето спортно величие е обвързано с най-различни предизвикателства.

Неговите колеги си спомнят как се е състезавал по пиене на вода, кой ще отбележи най-много точки и още много други. Една интересна подробност е, че сред предизвикателствата, които Джордан търси, е и играта "Камък, ножица, хартия". Увлекателният спорт - точно така, от много време насам се провеждат дори турнири - е мотивирал Майкъл да заложи около 100 000 долара. И според някои познати на Майкъл, проблемът не е в победите, проблемът за Джордан е в загубите. Неговите съотборници разказват за една особена игра на голф през лятото на 1992 г. Опонент на "Въздушния" е именно треньор Чък Дели.

Двамата преминават много оспорван курс, но на финалът Майкъл трябва да приеме загубата. Очевидно не се е случило, след като атлетът цяла вечер продължил да блъска по вратата на своя треньор, настоявайки да получи реванш. Очевидно Чък отказвал да спечели още един път и оставил победата на Джордан. Чарлз Баркли помни и друг случай. Когато играели голф, повечето играчи на НБА поставяли по няколко хиляди долара за попадение. Джордан обаче предлагал залози от по 300 хиляди долара.

Атлетът очевидно нямал намерения да си губи времето с дребни залози. Оказва се, че и Ричард Ескинас познава много добре голф страстите на Майкъл. Проблемът обаче е, че колкото и добър да е играчът на Чикаго Булс, не може да се справи особено добре с професионален играч на голф. За времето, в което двамата играят, Ескинас успява да спечели от своя приятел сумата от 1.25 милиона долара, както и да напише книга за пристрастяването към залозите.

Ричард признава и нещо друго, неговият приятел можел да изчезва много бързо, когато дойде време да плаща. Според мнозина, причината не била в парите, а във факта, че Джордан просто не искал да признава загубите си. И докато залозите между приятели могат да изненадат с подобни изненади, спортни залози и казино от bet 365 bg могат да се похвалят с доста по-добро реноме и с удоволствие изплащат всички победи. Това обаче не е единствената изненада. През 1992 г. играчът е разследван по подозрение за пране на пари. Неговият съучастник Джеймс Боулер е получил пари, за да изчисти дългове на атлета.

НБА също правят свое разследване, след като непристойното поведение, което не се отразява особено добре на асоциацията към този момент. Мнозина продължават да вярват, че дори пенсионирането е прикритие на неконтролируемата страст към залозите, а в този случай Майкъл бил готов да заложи на всичко, което може. И до днес двете страни продължават да отричат това твърдение, но все повече фенове започват да се съмняват особено в този факт. Към този момент не са известни печалбите му, но можем да бъдем сигурни, че страстта му се е проявила в най-различни измерения.

Добрата новина е, че Джордан пази своите залози в по-сериозна тайна и вече се проявява само като известен спортен критик и рекламно лице. Може би вече е спрял всички залози или вече използва псевдоними. При всички положения ни става ясно, че не искаме да печелим срещу Майкъл Джордан, реваншът очевидно се превръща в изнудване.