17
Сря, Апр
25 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Понякога футболните решения могат да се окажат не толкова благоприятни и със сигурност биха ощетили мнозина. Колкото и неприятно да е, понякога една грешка може да се окаже доста положителна, при това с възможност за далеч по-добри спортни изяви. Така насочваме вниманието си към окръжната група на Хасково и един интересен симптом, който ни подсказва, че има един отбор на грешно място. Говорим за Свиленград 1921.

Пристигането на отбора в тази група се смята за самосиндикално решение, което изненада спортните фенове и съдружниците на отбора. Обикновено бихме разбрали всеки един председател, когато наистина липсват резултатите и няма достатъчно финансиране.

Понякога можем да стигнем до заключението, че играчите просто не са готови да играят в по-висока лига. Всичко е склонно да бъде прието, докато в този случай не обърнем внимание на факта, че Георги Георгиев е решил да заяви, че липсва финансиране и отборът се завръща обратно в окръжната група.

Свиленград 1921 дори и към момента може да се похвали със спонсор в лицето на ефбет. Смятана за една от най-добрите компании bg efbet, лицензирана за спортни залози и казино игри, можем да забележим и присъствието ѝ като един от най-често срещаните спонсори в България. Подпомагането на родния спорт не трябва да ни изненадва, а също така можем да видим, че дори и към този момент подкрепя настоящия отбор. Каквото и да се е случило, трябва да забележим, че през последния пълен сезон (все пак предишният беше прекратен по-рано), отборът завършва на 8 място от 18 възможни, класирайки се с 30 точки от възможни 45 за победителя.

При изиграни 19 срещи, тимът е успял да инкасира 9 победи, 3 равенства и 7 загуби. Приличен резултат, който можеше тази година да се надгради, но както забелязваме, липсата на конкуренция в окръжната група се оказва факт. След 9 срещи, отборът на Свиленград вече разполага с безумен точков актив, който го поставя на много безопасно разстояние спрямо опонентите си. Свиленград е успял да натрупа 27 точки актив, головата разлика също може да покаже, че господата са на много грешното място, след като разполагат с 28 отбелязани гола срещу само 4 допуснати.

Що се отнася до втория - Извор II, можем да забележим, че там положението е 22 на 22 гола. Вторият Хеброс 1921 (Харманли) също е отдавна от състезанието, след като се радва на едва 17 точки. С други думи спокойно можем да забележим, че ако отборът изиграе още няколко успешни срещи, а имайки предвид футболното изражение, можем да сме сигурни, че това ще се случи, оставаме категорични, че няма смисъл да продължават да играят, поради простата причина, че няма кой да ги настигне по точки.

Активът е твърде голям. Добрата новина е, че ако отборът се представя така добре, а на този етап просто не можем да видим налична конкуренция, до края на сезона може да получат покана за връщане обратно във Югоизточната Трета група, където трябва и да бъдат. Играчите са се постарали да оформят добър отбор и към този момент се справят повече от отлично, следователно прекарването на 3 години окръжната група ще бъде само загуба и пропиляване на спортния актив, постигнат до този момент.

Особено важен факт е, че тук не можем да говорим за липса на умения, след като резултатите са повече от категорични. Демонстрираната класа и внимание към играта са факт, следователно дори и настоящата година не може да се смята като особен успех, след като тук е подчертана футболната традиция и желанието на митничарите да се докажат. Едва ли ще е особено приятно да посрещнат своя 100-годишен рожден ден така, но пък можем да бъдем сигурни, че останалите клубове също няма да са очаровани, ако Свиленград 1921 прекара още няколко сезона, убивайки всякакви шансове за конкуренция.