25
Вт, Юни
21 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Пламена Матеева, която от дълги години живее в Свиленград, е едва вторият сертифициран инструктор в България по Animal Flow.

„За тези, които не са наясно, Animal Flow е комбинация от движения, имитиращи придвижването на животните, които са едновременно забавни, но изключително предизвикателни и ефикасни за мускулатурата. Тази система е проектирана да подобри гъвкавостта, мобилността и координацията, както на фитнес любителите, така и на всеки, който обича движението и иска да изгради издължена мускулатура, гъвкавост и мобилност, без да натоварва излишно ставите. Тренировката е изцяло със собствено тегло“, сподели Матеева пред „Старият мост“.

Animal Flow e нещо ново не само за Свиленград, но и за България като цяло. Тъй като в страната ни все още не се провеждат обучения по това, се е наложило Пламена да изкара курсовете в Истанбул. След приключване на обучението пък тя е държала писмен и практически изпит в САЩ. Почти едновременно е получила сертификата си с другия инструктор по Animal Flow в България, който е от Пловдив.

Освен по Animal Flow Пламена е сертифициран инструктор по Tabata, HIIT, Zumba Fitness, Strong by Zumba и Zumba kids. Тренирала е различни видове спорт от ранна възраст, сред които баскетбол и карате. Участвала е в 3 международни маратона на дистанция 21 км. Страстта й обаче са функционалните интервални тренировки, каквато е и STRONG by Zumba. Занимава се с тях от около 3 години.

Диляна ЦВЕТКОВА