15
Съб, Юни
31 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Мажоретният състав при СК „Изида“ - Свиленград, взе участие в IX национален фестивал „Слънчева Бесапара“, който е най-големият по рода си в страната. Той се проведе на 7 и 8 юни в Пазарджик. В тазгодиншното издание на фестивала се включиха мажоретки от 8 града в България.

От надпреварата представителките ни се завърнаха с две първи места и едно второ. Със завоюваното първо място в категорията „композиция на сцена“, четвърта възрастова група затвърди успеха си от състезанието в Шумен и спечели квота за европейското първенство в Италия тази година. Момичетата станаха втори и на 100 м дефиле с батон. Още едно първо място грабнаха мажоретките от трета възрастова група. То също е в категорията „композиция на сцена“.

Наградите на победителите връчи Ренета Камберова – европейска и двукратна световна шампионка по художествена гимнастика, завоювала бронзов медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро като част от националния ни отбор.

Атракция на фестивала беше малката Рая от Свиленград, която също получи медал от организаторите. Рая е на 8 месеца и е дъщеря на една от треньорките на свиленградския състав – Петя Карагьозова.

След състезанието, треньорът на свиленградчанки Иванка Миткова сърдечно благодари на съгражданина ни Никола Колев – директор на училището в с. Паталеница, за подкрепата и съдействието.

СМ