14
Нед, Апр
13 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Пламена Матеева, която от дълги години живее в Свиленград, е сред едва 20-те действащи треньори по Strong by zumba в България. Като такава тя бе поканена да проведе мастър клас в Пловдив на 27 октомври. За мен, като инструктор, това е голямо признание, сподели Пламена пред „Старият мост“. По думите й тренировката преминала при голям интерес.

Пламена е сертифициран инструктор по Tabata, HIIT, Zumba Fitness, Strong by Zumba и Zumba kids. Тренирала е различни видове спорт от ранна възраст, сред които баскетбол и карате. Участвала е в 3 международни маратона на дистанция 21 км. Страстта й обаче са функционалните интервални тренировки, каквато е и STRONG by Zumba. Занимава се с тях от около 3 години.

Какво е Strong by zumba? Това е интензивна интервална тренировка, перфектно синхронизирана с музиката. Натоварването е изключително голямо, като прогресира по време на цялата тренировка. Класът е разделен на четири части, всяка с по-високо натоварване от предишната, като след всяка част има кратка почивка за вода, поемане на въздух и успокояване на пулса. След всяка група интензивни комбинации следват по-леки за възстановяване. STRONG съчетава основни упражнения, както от функционалните тренировки, така и от бойните изкуства, а всеки удар е перфектно синхронизиран с музиката. Чрез използването на вашето собствено тегло, ще подобрите мускулната си издръжливост, тонус, и дефиниция, и ще повишите горенето на калории дори след приключване на тренировката, уточни Пламена.

Диляна ЦВЕТКОВА