21
Вт, Май
27 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Шест групи и един дует се включиха в първото издание на Вечерта на китарите „Гласът на китарите – от бряг до бряг“. Участницитебяха от Велико Търново, Казанлък, Кърджали, Свиленград, Одрин, формация със съвместно англо-холандско участие, както и детски дует. Всички те зарадваха публиката с разнообразие от китарно звучене, популярни и авторски парчета на 8 септември от 19:00 ч., когато бе големият концерт на откритата сцена до река Марица.

Организаторите бяха планирали ефектно осветление и качествено озвучаване на сцената, която бе използвана за подобно събитие за пръв път след изграждането й. Музикалният форум започна в 17:00 ч. с дефиле на участниците по централната градска улица. От 18:00 ч. на стария мост над р. Марица меломаните  се насладиха  на изпълнения на акустични китари и демонстрации в специално подготвените шатри. На финала бе концертът, в който всяка група се представи със самостоятелна програма. За гостите и участниците бяха осигурени места за продажба на хранителни стоки – сандвичи, пуканки, бира, напитки и сувенири.

Предвидени бяха и други изненади. Организатори на „Гласът на китарите – от бряг до бряг“ са НЧ „Просвета 1870“ - Свиленград и Рок група 0379. Вечерта на китарите се финансира по Общински фонд за подкрепа на местни инициативи на Община Свиленград. Тукашни фирми – спонсори, изразиха безапелационната си морална и финансова подкрепа на музикалното събитие, за да стане то още по-атрактивно и популярно.

Катя ИВАНОВА