19
Нед, Май
23 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

С два златни медала се завърна любимчанинът Ангел Караиванов от едно от най-престижните международни състезания по граплинг в Европа.

Надпреварата се проведе на 2 юни в испанския град Малага. Тя е от календара на веригата NAGA – американската федерация по бразилско жиу-жицу (граплинг). В състезанието се включиха около 300 спортисти от над пет държави – България, Испания, Англия, Франция, Америка и др. Ангел стана шампион в две от най-трудните категории – напреднали Expert level (черни колани мъже) и в Master 1 (ветерани 1-ва категория над 30-годишна възраст).

Впрочем, това не са единствените престижни постижения на боеца от Любимец. През април м. г. Караиванов завоюва европейска титла по граплинг от верига на световната федерация по бразилско жиу-жицу - „IBJJF“. През май 2015 г. пък стана първият българин печелил европейска титла от веригата NAGA – американската федерация, а през декември същата година завоюва и световната титла на тази федерация.

Ангел се запознава със спорта на 13-годишна възраст. Още като ученик преминава през няколко отбора по борба, един от които е ЦСКА. Като състезател на армейците е многократен шампион по свободна борба. След завършване на висшето си образование в НСА „Васил Левкси“ започва да се занимава с граплинг.

Диляна ЦВЕТКОВА