25
Чет, Юли
30 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Депутатът д-р Георги Станков връчи купата и златните медали на победителките

Отборът на „Бъки“- Габрово стана републикански шампион по хандбал за жени за 2018 г. В неделя габровки гостуваха на най-големия си конкурент за титлата – „Свиленград“, разгромявайки го с 13 гола разлика. За домакините останаха сребърните медали.

Двата отбора достигнаха до финалния кръг и трябваше да определят шампиона в директни двубои при разменено гостуване. В първия мач, играл се на 7 май в Габрово, „Бъки“ спечели с 29:18. И във втория мач габровки не оставиха никакви шансове на свиленградчанки, побеждавайки ги отново с категоричен резултат – 29:16.

Още от самото начало гостенките взеха инициативата и вкарваха гол след гол. Така до 12-ата минута резултатът набъбна 9:0 в тяхна полза, а полувремето завърши при 18:6. И през вторите 30 минути играта не се промени. „Бъки“ атакуваше и вкарваше, „Свиленград“ грешеше и в защита, и в нападение. През целия двубой габровският тим беше по-класният отбор и заслужено спечели титлата. Блестяща игра от гостенките демонстрираха Лидия Ковачева и вратарката Ивон Иробалкова.

Веднага след края на срещата в спортната зала в Свиленград бяха раздадени и наградите. Купата и златните медали на победителките връчи народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. С вицешампионската купа и сребърните медали се окичиха свиленградските хандбалистки, връчени им от президента на местния клуб Ася Райкова. Индивидуални отличия получиха Лидия Ковачева от „Бъки“ за  най-полезен състезател в първенството, Кръстина Касабова от " "Шумен 98" - за  голмайстор, и Гергана Александрова от „Свиленград“ - за най-добър вратар.

Николай Колев