Спорт
Инструменти
Шрифт

Владимир Борисов от спортен клуб по борба „Христо Ставрев“ в Свиленград се класира на трето място в Държавното лично първенство по свободна борба за момчета. Състезанието се проведе на 23 и 24 февруари в Стара Загора. В надпреварата се включиха 280 състезатели от 50 клуба в цялата страна.

Младата надежда на Свиленград се занимава професионално с борба от една година, но това не му попречи да се нареди на престижно място в крайното класиране. Той се състезава в категория 68 кг. Според треньора му Мария Димитрова малко не достигнало на Владимир да се класира на по-висока позиция. Инфарктен се оказа полуфинала за Влади, който заради лична грешка загуби 15 секунди преди края му. Нашето момче остана да се бори за третото място, като спечели изключително убедително. Събра очите на публиката и няма да е пресилено, ако кажа, че борбата му за третото място бе много по-атрактивна отколкото финалната схватка, похвали го треньорката му.

В първенството клубът участва с общо три момчета, но останалите две не успяха да достигнат до призови места. Красимир Василев взе две срещи, но загуби в третата. Така той се нареди на осмо място. Цветомир Георгиев пък победи в първата си схватка, но падна във втората.

„Представихме се страхотно. Държавните първенства са най-силните състезания в България, като от тях се сформират националните отбори. Благодарим на кмета Георги Манолов, на д-р Димитър Ермов и на нашия президент на клуба Тодор Карабашев, че спомогнаха участието на нашите момчета на Държавното пъвенство“, сподели още Мария Димитрова. В момента тече усилена подготовка за предстоящия Държавен личен шампионат по свободна борба за деца, който ще се проведе през март в Горна Оряховица. Въпреки голямата конкуренция Димитрова е убедена, че участниците ще се върнат с медали.

СК „Христо Ставрев“ е създаден през 2015 г. Той се помещава в залата за борба в кв. Изгрев. В него тренират 20-ина момчета от 4 до 11 клас във всички възрастови групи. В момента се набират и момичета от 5 г. до 9 клас. Треньорите са с амбицията клубът да се развива, а участниците му да печелят първи места в различните състезания.

Диляна ЦВЕТКОВА