23
Чет, Май
21 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

За пореден път състезателите от „Млад огнеборец“ в Свиленград доказаха, че са най-добрите в страната. Те завоюваха преходната купа „ Юлиян Манзаров“ на ХIII-я турнир на младежките противопожарни отряди, провел се в гр. Ловеч на 2-ри и 3-ти октомври.

В състезанието участваха 13 отбора от 12 области в страната, като Хасковска бе представена от свиленградския тим. Всички участници бяха поканени лично от организаторите на турнира на базата на показаните от тях резултати през годината. Така в турнира се включиха най-добрите отбори, което го направи изключително силен и оспорван.

Както е по регламент, надпреварата премина в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“. В първата свиленградският отбор, който е съставен от ученици на СУ „Д-р Петър Берон“, беше безапелационен, надделявайки над всичките си съперници. Въпреки че във втората дисциплина се класира по-назад, нашите спечелиха купата, постигайки най-висок общ резултат от 1047,64 точки.

Радостни сме от представянето ни, още повече, че в дните преди турниране успяхме пълноценно да тренираме поради дъждовното време в Свиленград, но въпреки това победихме, заяви Антоанета Колеманова, инструктор на отбора. Аз, както и треньорката Мария Петрова, искаме да благодарим на децата за търпението и усърдието, които вложиха, подчерта тя. Поредното издание на турнира за купа „Юлиян Манзаров“ се проведе в присъствието на гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“,ст. комисар Милен Маринов, директор на ОДМВР в Ловец, зам.-областния управител Илиян Тодоров. Кметът на града Корнелия Маринова връчи награди на победителите и всички участници. Поздравителни адреси към децата изпратиха от фондация „Ангели от Лим“. Георги Манзаров, основател на фондацията, пък ги зарадва с лакомства.

СМ