07
Вт, Фев
23 Нови статии

Виктория Радева ще представя страната ни на Европейското в Черна гора

Гросмайстор Виктория Радева/ СКШ „Марица“-Пловдив/, чийто корени са от свиленградското село Сладун (б.ред. баща ѝ Славей е оттам), завоюва третата си републиканска титла за жени по класически шахмат на държавното първенство. След двугодишно прекъсване заради Ковида надпреварата се проведе от 21 до 28 януари в София. Участие в нея взеха 28 състезатели при мъжете и 16 при жените.

Свиленградчанините Николай Михайлов и Митко Петров бяха наградени със статуетки на церемония в Пловдив по случай 120 години колоездене в България. Отличията им се присъждат за съществен принос в развитието на българското колоездене. Призовете бяха връчени лично от председателя на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.

Мъж, баща, дядо, треньор, учител, който на 78 години поправя велосипеди в Свиленград.

10 изявени състезатели спечелиха приза “Спортист на годината” в Свиленград. Наградите им бяха връчени по време на традиционния бал, който се проведе за шестнадесети път. На 14 декември с парични награди и грамоти бяха удостоени всички треньори на спортните клубове в общината, в които тренират над 800 деца – волейбол, бокс, футбол, борба, бадминтон, шахмат, спортни танци, колоездене, гимнастика, пожаро-приложен спорт, йога, тенис на корт, мажоретен спорт, хандбал, кик бокс. Изявите на децата са на всички нива – от регионални до държавни, балкански и световни първенства и състезания, на които завоюваха множество титли. Техните клубове са отличен пример за добра спортна подготовка и това безспорно е плод на неуморния труд на изключителните треньори и ръководители, част от които са завършили Националната спортна академия или са доказали се през годините състезатели.

Талантливият свиленградски състезател оглави класацията на шосе, стана трети на писта

Свиленградчанинът Павлин Льондев за пореден път донесе повод за гордост. На 21 януари той бе награден от Българската федерация по колоездене като колоездач на 2022-ра година на шосе при момчетата старша възраст. В същата възрастова група, но на писта, Павлин стана трети.

В навечерието на Новата година ШК“Свиленград 2013“ проведе Новогодишен детски турнир по блиц в 7 кръга с контрола 10 минути.

Победителят на сингъл Живко Тенев и партньорката му Марияна Димитрова станаха втори на смесени двойки в годишната класация

Свиленградският състезател по бадминтон – четвърто ниво, Живко Тенев зае първото място в ранглистата за 2022 г. Т