19
Пет, Авг
25 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Пристигнаха личните предпазни средства и дезинфектанти за деня на изборите

25 души в Свиленград са заразени с КОВИД-19 през последните 24 часа, се посочва в бюлетина на Областния оперативен щаб. Това е най-големият брой за едно денонощие от началото на пандемията досега.

Така вчерашният рекорд от 23 новозаразени бе подобрен. Всичките 50 легла за болни от коронавирус в свиленградската болница са заети, за приемането на нови се чака ред, съобщиха от стационара.

Вчера в цялата Хасковска област са регистрирани 111 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. В останалите общини разпределението е следното: Хасково – 36; Димитровград – 14; Харманли – 18; Любимец – 7; Тополовград – 3; Симеоновград – 3; Минерални бани – 3; Стамболово – 1; Ивайловград – 1. Сред инфектираните са учител от ОУ „Любен Каравелов“ " в Хасково, 10 души потребители и 3-ма души персонал от Дома за стари хора в Харманли.

Починали са трима мъже – двама на 71 и 78 години от Хасково и един на 59 години от Любимец. 52 души са излекувани, поставени са 84 дози ваксина.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 6947. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 267. На домашно лечение са 1556 души, починали са 409 и напълно излекувани - 4715 души.

Вчера в Хасково ристигнаха личните предпазни средства и дезинфектанти за нуждите на администрацията, ангажирана в изборния процес, Районната избирателна комисия, секционните избирателни комисии и гласоподавателите от областта за предстоящите избори за народни представители на 4 април. Осигурени са маски, еднократни защитни гащеризони, ръкавици, дезинфектанти за ръце, под и повърхности.

Днес предпазните средства ще бъдат предоставени на общините по предварително изготвен списък, като количествата са съобразени с броя на секциите и гласоподавателите по общини и с указанията на Министерството на здравеопазването за провеждане на изборите в условията на извънредна епидемиологична обстановка във връзка с COVID-19.