27
Пон, Юни
13 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

22-ма са новозаразените с КОВИД-19 през последното денонощие в Свиленградската община, съобщиха от Областния оперативен щаб-Хасково. Този брой на инфектираните за 24 часа е рекорден от началото на пандемията досега.

Сред диагностицираните вчера са педагози от Дневения център за деца с тежки множествени увреждания в града, поради което под карантина ще бъдат поставени 10 души потребители и 8 души персонал,

В община Любимец също се наблюдава ръст на заболелите. През вчерашния ден са регистрирани 9 случая с положителни проби за КОВИД, което също е рекордно число.

В свиленградската болница вече се чака ред за приемане на пациенти с коронавирус. Запълнени са всичките 50 места за лечение. Подобно е положението и в другите лечебни заведения в областта.

За последното денонощие на територията на Хасковска област пък са регистрирани 88 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Сред далите положителна проба, освен свиленградските педагози, са учител от ОУ "Св. Иван Рилски"-Хасково, възпитател от ОУ "Любен Каравелов"-Димитровград, ученик от ПМГ "Иван Вазов"-Димитровград, двама учители от Дневен център за деца с увреждания-Димитровград, учител от ДГ №3 "Зорница"-Хасково, лекар от МБАЛ-Хасково и общопрактикуващ лекар от Хасково.

Починали през денонощието са трима души - жена на 60 години от община Хасково, жена на 84 години от община Любимец и мъж на 69 години от община Харманли. Излекуваните са 38 човека, поставени са 342 дози ваксина.