03
Нед, Юли
18 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Най-голям брой новозаразени с коронавирус – 9 души, са регистрирани за последното денонощие в община Любимец от началото на пандемията досега. Данните са на Областния кризисен щаб.

За изтеклите 24 часа на територията на Хасковска област са установени 47 нови положителни случая на КОВИД инфекция, четирима са починали, двама са излекувани. Поставени са 141 дози ваксина.  

Разпределението на новозаразените по общини е следното: Хасково – 9; Димитровград – 12; Харманли – 9; Свиленград – 4; Симеоновград – 1;  Тополовград – 2; Любимец – 9; Ивайловград – 1.

Сред инфектираните са двама учители и медицинска сестра от ДГ "Рай" - Любимец, поради което под карантина ще бъдат поставени деца от I Б и II Б група. С коронавирус е и персонал от ЦСОП " Стефан Василев" - Свиленград, поради което под карантина ще бъдат поставени 15 ученици.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5982. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 209. На домашно лечение са 1156 души, починали са 366 и напълно излекувани - 4251 души.