19
Пет, Авг
25 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Седем души са се заразили с КОВИД-19 само през вчерашния ден в Свиленград, съобщиха от Областния оперативен щаб. Това е най-високият брой от два месеца насам.

Всичките 38 легла в КОВИД отделението на местната болница са заети, вече се чака ред за приемане. За съжаление, не можем да разкрием повече легла, защото нямаме достатъчно персонал, който да се грижи за тези болни, каза д-р Ермов, управител на МБАЛ Свиленград. Поставили сме допълнително 3 легла в ОАИЛ, но повече не можем, уточни той.

Двама души са починали от коронавирус през вчерашния ден в Свиленградската община – мъж на 78 години и жена на 86 години.

За последното денонощие на територията на Хасковска област пък са регистрирани 62 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, шест души са починали, а 67 излекувани. Разпределението по общини на новозаразените е следното: Хасково – 29; Димитровград – 10; Харманли – 6; Свиленград – 7; Тополовград – 2; Симеоновград – 2; Минерални бани – 3; Стамболово – 2; Ивайловград – 1.

Сред положителните лица са две медицински сестри от МБАЛ-Хасково. Положителен резултат с антигенен тест са отчели и четирима души – потребители от Частен пансион "Калина" – Димитровград.

Освен двамата от Свиленград, битката с коронавируса са загубили четирима мъже от Хасковска община на възраст 81, 66, 68 и 86 години

. Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5517. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 176. На домашно лечение са 985 души, починали са 344 и напълно излекувани - 4012 души.

На 25 февруари в Хасковска област са поставени общо 462 дози ваксина.