22
Нед, Май
27 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари.

Записването, за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19, може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при общопрактикуващите лекари. Това съобщават от Българския лекарски съюз.

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така личните лекари ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени.

Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация. Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри са договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.