30
Чет, Юни
18 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

41 - годишна свиленградчанка не успя да се пребори с коронавируса

Броят на установените новозаразени с коронавирус в нашия район намалява.

Данните от Областния кризисен щаб за периода 13 – 20 януари 2021 г. включително сочат, че новите случаи, установени след лабораторни изследвания в Свиленград са 10, а в Любимец – 6.

По-малко са и приетите за лечение пациенти с COVID-19 в МБАЛ – Свиленград. Към 20 февруари общо 17 болни от коронавирус се лекуват в стационара. 8 от тях са настанени в КОВИД-отделението, а 9, които са в по-тежко състояние – в интензивното, сподели пред „Старият мост“ управителят на лечебното заведение д-р Димитър Ермов.

Припомняме, че тукашният стационар разполага с общо 41 легла, предназначени за пациенти с коронавирус. Тенденцията е случаите на коронавирус да намаляват, обобщи д-р Ермов. След 31 януари в болницата се възобновяват плановите операции, сега оперират само по спешност.

Висока обаче остава смъртността сред заболелите, която в предишен период достигна 20%. Само преди дни почина 41-годишна свиленградчанка, без придружаващи заболявания. Жената дълго време, повече от 2 седмици се е лекувала, била на командно дишане. Случаят е особено трагичен. Без майка остават две малки момиченца, а в последно време още трима души от фамилията са напуснали този свят.

СМ