03
Нед, Юли
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

72 пациенти с коронавирус са оздравели, а 7 са починали от 1 до 13 януари т.г. в свиленградската болница. Това каза за в. „Старият мост“ управителят й д-р Димитър Ермов.

Тенденцията е броят на излекуваните болни да се увеличава, а на починалите да намалява, подчерта той.

Наблюдава се спад и на настанените за лечение пациенти. След бума през м. ноември, когато всичките 41 легла, предназначени за болни от коронавирус, бяха заети и дори се чакаше ред за приемане, сега положението е по-спокойно. В момента 27 души се лекуват от КОВИД-19 в стационара. 15 от тях са в по-тежко състояние и са намират в ОАИЛ, 12 са по-леките случаи.

Преодоляна е и вълната от заразени с коронавирус и карантинирани медици от болницата. Налице е вече е целият медицински персонал, като отделенията влязоха в нормалния си ритъм на работа, отбеляза д-р Ермов. Единствено плановите операции не са възобновени.

През последното денонощие/12-и януари/ 3 -ма са новозаразените с КОВИД-19 в Свиленградската община и 23 -ма в цялата Хасковска област, съобщиха от Областния оперативен щаб. От началото на пандемията до момента регистрираните случаи на инфектирани в областта са 4227.

СМ