Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

30 души медицински персонал ще бъдат ваксинирани на Йордановден и Ивановден в Свиленград

Днес в Хасково пристигна втората партида от 265 дози ваксини срещу COVID - 19, предназначени за медици от болничните заведения в областта.

Доставеното количество ще бъде разпределено според направените заявки от здравните заведения, като имунизациите ще бъдат направени до края на седмицата. От  МБАЛ - Хасково са поръчани 130 дози от ваксината, МБАЛ - Димитровград - 20 дози, МБАЛ - Харманли – 70 дози, МБАЛ - Свиленград - 30 дози, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково – 15 дози.

След първата доставена партида в МБАЛ Свиленград бяха ваксинирани 25 медици – 16 лекари и 9 медицински сестри, сред които и управителят на стационара д-р Димитър Ермов, за което писахме.

На Йордановден и Ивановден инжекции с „Пфайзер“ ще бъдат поставени на още 7 лекари и 23 медицински сестри, лаборанти и санитари от болницата и поликлиниката.

Кампанията по ваксинирането започна първо при медиците, тъй като работят на първа линия и са най-застрашени от заразяване с коронавирус. След тях ще бъдат инжектирани полицаите, учителите и възрастните хора с хронични заболявания.

Както е известно, ваксинирането е доброволно и напълно безплатно.