03
Нед, Юли
18 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

В свиленградската болница ще бъдат доставени 25 дози

Първите ваксини, предназначени за медици от област Хасково, пристигнаха днес, като в РЗИ-Хасково бяха доставени 85 дози, посрещнати лично от областния управител д-р Стефка Здравкова.

Те бяха транспортирани и ще се съхраняват при условия, зададени от производителя. Ваксините ще бъдат поставени в рамките на два дни - 28 и 29 декември, като всяко лечебно заведение ще взема определените за деня дози.

От МБАЛ-Хасково са заявили 20 дози, които ще бъдат поставени в тези два дни, от МБАЛ Свиленград – 25 дози, от МБАЛ – Харманли – 25 и от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково – 15. 

В понеделник в МБАЛ Свиленград ще бъдат ваксинирани 15 медици, а във вторник – 10, каза за „Старит мост“ управителят на болницата д-р Димитър Ермов, който пръв ще се подложи на процедурата. Ваксинирани ще бъдат 16 лекари, и 9 медицински сестри, уточни той, като след 21 дена ще им бъде поставена и втората доза от ваксината.

Общо 44 ваксини са заявени от тукашната болница, засега. През януари, когато пристигне втората пратка, ще бъдат ваксинирани и останалите медици, заявили желание.

СМ