19
Пет, Авг
25 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

От 17-и до 23-и декември 32 новозаразени с КОВИД 19, 5 – има са починали

15 акта за неспазване на противоепидемичните мерки са съставили служители на МВР – Свиленград, за последната седмица.

Преобладаващата част са за неносене на маски и неспазване на определената дистанция, като глобите са в размер на минималната – по 300 лв. По закон санкцията в такива случаи варира от 300 до 1 000 лв. Акт е съставен и на собственик на фитнес зала. Съвместна проверка на полицията с РЗИ е установила, че обектът работи, въпреки забраната.

Впрочем, КОВИД-отделението в свиленградската болница продължава да е пълно. Всички 41 легла, предназначени за лечение на болни с коронавирус, са заети. За последните седем дни случаите на новозаразени са 32, петима са починали. „Очаквам противоепидемичните мерки вече да дават резултат и заразените да намалеят“, сподели управителят на лечебното заведение д-р Димитър Ермов, който е предложен за званието „Почетен гражданин на Свиленград“.

Въведените в България временни противоепидемични мерки срещу КОВИД-19 се удължават до 31 януари 2021 г. със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Казината, игралните зали, ресторантите, кафенетата няма да работят. Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени. Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика. От 4.01.2021 г. учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено, отварят детските градини и ясли.