01
Пет, Юли
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Отделението за болни с коронавирус продължава да е пълно

50 медицински работници от болницата в Свиленград са заявили, че желаят да бъдат ваксинирани срещу КОВИД-19 като част от първата фаза на имунизационния календар на правителството. Повечето са лекари, освен тях съгласие са дали медицински сестри и помощен персонал.

Очакваме с времето към списъка на желаещите да се присъединят още здравни работници, сподели управителят на МБАЛ – Свиленград, д-р Димитър Ермов.

Доста от стоматолозите тук вече са прекарали заболяването и временно ще изчакат, преди да се ваксинират, разчиайки на придобития имунитет, смята д-р Гичка Хаджиева.

Общо около 190 души работят в тукашните поликлиника и болница.

Засега 621 медицински служители от област Хасково са посочили, че искат да се ваксинират срещу коронавирус. Епидемиологичната обстановка в община Свиленград остава непроменена.

Всички легла в местната болница, разкрити за лечение на пациенти с КОВИД-19, са заети. Има списък на чакащи за прием, изготвен според тежестта на заболяването, каза д-р Ермов. За периода 7 декември – 12 декември т. г. лежащо болни с коронавирус в стационара са 43-ма. Приети са 36 души, изписани са също 36. Седем са починали - хора на различна възраст, някои от които – с придружаващи заболявания, други – без.

Недостиг на медицински и друг персонал, който да обслужва пациентите, няма, посочи управителят на здравното заведение. Лекарите са на линия, постепенно на работа се завръщат и преболедувалите коронавирус медицински сестри.

СМ