Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

От 110 PCR-теста, направени на персонал и потребители в Дома за възрастни хора с психически разстройства в с.Пъстрогор, положителен резултат са отчетени при 24 (13 потребители и 11 – персонал). Всички те са безсимптомни, съобщиха от Областния кризисен щаб тази сутрин.

Сред заразения персонал са 4 медицински сестри, 3-ма санитари и 4-ма служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали са 6 и излекуван е един.

Битката с коронавируса в община Свиленград през последното денонощие са загубили две жени – на 80 и на 74 години. Двете са имали сърдечно заболяване.

Разпределението по общини на новозаразените е: Хасково – 43; Димитровград – 19; Харманли – 5; Свиленград – 26; Тополовград – 7; Любимец – 2; Симеоновград – 10; Минерални бани – 6;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 134. На домашно лечение са 1359 човека, починали са 115, напълно излекувани са 603 души, а под карантина - 1028.

#БъдетеЗдрави #БъдетеОтговорни, призовават от Областния кризисен щаб.