Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Шест души са починали от КОВИД – 19 през последното денонощие в Хасковска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Издъхналите са: мъж на 69 години от община Хасково, диагностициран на 11 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 69 години от община Димитровград, диагностицирана на 11 ноември, с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 73 години от община Харманли, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 69 години от община Свиленград, диагностициран на 16 ноември, с диабет и сърдечно заболяване; жена на 76 години от община Свиленград, диагностицирана на 10 ноември, със сърдечно заболяване; мъж на 86 години от община Тополовград, диагностициран на 16 ноември, с диабет.

26-ма лекувани от коронавирус пък са се преборили с болестта. Две от инфектираните с КОВИД-19 медицински сестри от свиленградската болници вече се върнаха на работа. 12 медицински сестри от стационара обаче продължават да се лекуват в домашни условия.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 68 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 34; Димитровград – 22; Харманли – 5; Свиленград – 2; Тополовград – 1; Любимец – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 1; Стамболово – 1. Сред новозаразените с COVID-19 е служител на РЗИ-Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1892. Общо хоспитализираните лица са 120. На домашно лечение са 1108 човека, починали са 101, а напълно излекувани са 563 души.