02
Сря, Дек
20 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Медицинска сестра от МБАЛ – Свиленград е сред новозаразените с коронавирус през последното денонощие в Хасковска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Така броят на инфектираните с КОВИД 19 медицински сестри в свиленградската болница само през последната седмица достигна шест.

Положителен резултат при тестването вчера е дал и лекар от Хасково. С положителен тест също са учителка от ОУ " Св. Иван Рилски" град Хасково, учителка в СУ "Неофит Рилски", гр. Харманли и детска учителка от детска градина в община Тополовград.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 79 нови случая на коронавирусна инфекция. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 28, Димитровград – 23, Харманли – 11, Свиленград – 5, Тополовград – 2, Симеоновград – 5, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 1.

Починали са 7 души: мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 17 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 72 години от община Хасково, диагностициран на 30 октомври, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 74 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 74 години от община Минерални бани, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 66 години от община Свиленград, диагностицирана на 14 ноември, с диабет, сърдечно и онкологично заболяване; жена на 66 години от община Свиленград, диагностицирана на 16 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1533. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 130. В МБАЛ-Хасково са настанени – 58, в МБАЛ-Димитровград – 11, в МБАЛ-Харманли – 18, в МБАЛ-Свиленград - 40. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6 – ма.. В лечебни заведения извън областта се лекуват 11 души. На домашно лечение са 849 човека, починали са 85, а напълно излекувани са 469.