02
Сря, Дек
22 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Четири медицински сестри от болницата в Свиленград и двама лекари от МБАЛ – Хасково са сред новозоразените с КОВИД 19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Позитивна е и учителка от ОУ "Никола Й. Вапцаров" град Хасково, която е била последно на работа на 9 ноември, поради което няма карантинирани ученици.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 75 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - 6 и излекувани - 21. Разпределението по общини на новозаразените е: Хасково – 34, Димитровград – 18, Харманли – 4, Свиленград – 9, Тополовград – 4, Любимец – 1, Симеоновград – 1, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 1.

Починали са: мъж на 54 години от община Хасково, диагностициран на 14 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 78 години от община Хасково, диагностицирана на 12 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 50 години от община Димитровград, диагностициран на 13 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 68 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с диабет; мъж на 63 години от община Свиленград, диагностициран на 30 октомври, с диабет, сърдечно и онкологично заболяване; жена на 80 години от община Тополовград, диагностицирана на 10 ноември, с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1454. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 121. На домашно лечение са 786 души, починали са 78, а напълно излекувани са 469.