19
Пет, Авг
26 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Седем са новозаразените с коронавирус в Свиленград през последното денонощие, сред които е и медицинска сестра, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.

Инфектираните в Любимец са трима. Ковид отделението на свиленградската болница продължава да бъде препълнено, като в момента настанените в него са 22-ма.

Общо на територията на Хасковска област са регистрирани 69 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. В Хасково те са 26, Димитровград – 20, Харманли –5 Симеоновград – 1; Тополовград – 2; Ивайловград – 4; Стамболово – 1;

Три са медицинските лица дали положителен тест – освен медицинската сестра от Свиленград, заразени са лекар от Димитровград и санитар от Хасково.

Сред положителни също са учител от ОУ "Свети Климент Охридски" в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 4 Г и 4 В клас, и учителка в детска градина "Пролет" в с. Узунджово, поради което под карантина ще бъде поставена една група от градината.    

 Починали са двама мъже от община Харманли, диагностицирани на 4 октомври и издъхнали на следващия ден - мъж на 79 години със сърдечно заболяване и  мъж на 85 години, за когото не се съобщава за придружаващи заболявания.          

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 940. Общо хоспитализираните лица са 94. В МБАЛ-Хасково са настанени – 53, МБАЛ-Димитровград - 3, МБАЛ-Харманли - 8. МБАЛ-Свиленград - 22. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 5 души. В лечебни заведения извън областта се лекуват шестима.. На домашно лечение са 486 болни, починали са 50, а напълно излекувани са 310.