26
Съб, Ное
25 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 65 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и един починал, съобщиха от Областния кризисен щаб. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 22; Димитровград – 6; Харманли – 21; Свиленград –8; Любимец – 1; Симеоновград – 3; Минерални бани – 2; Стамболово – 1; Ивайловград – 1.

Сред положителните са лекар от доболничната помощ от община Харманли и три медицински сестри от община Хасково – две от доболничната помощ и една от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково.

Починала e жена на 83 години от община Свиленград, диагностицирана на 24 октомври в МБАЛ-Свиленград. Жената е била с диабет и сърдечно заболяване и е починала на 3 ноември.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 878. Общо хоспитализираните лица са 90. В МБАЛ-Хасково са настанени 60. В МБАЛ-Свиленград  се лекуват  22-ма души. Поради липса на място леглата на трима са сложени в коридора. Единият от тях е в тежко състояние. Предвижда се до края на седмицата в стационара да бъдат разкрити още 20 легла за пациенти, като КОВИД-секторът ще се разположи на територията на Вътрешно отделение, сподели управителят на болницата д-р димитър Ермов.в МБАЛ-Димитровград - 3. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват 7.

На домашно лечение са 431 човека, починали са 48, а напълно излекувани са 309 души. Четири от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция, съобщиха още от Щаба.