19
Пет, Авг
26 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Още 20 допълнителни легла за лечение на коронавирус се разкриват в МБАЛ – Свиленград със заповед на министъра на здравеопазването. Така КОВИД-секторът в лечебното заведение ще може да обгрижва 38 пациенти едновременно. Разширението се налага заради ежедневно нарастващия брой болни, някои от които - в тежко състояние.

Досега 10 на сто от легловата база, или 18 легла, в свиленградската болница бяха отделени за болни с коронавирус. С увеличението делът на местата ще нарасне до 25%. „Ще направим разширение и до края на седмицата ще бъдем готови“, сподели пред „Старият мост“ управителят на здравното заведение д-р Димитър Ермов.

Също до края на тази седмица ще бъде отворена новоизграждащата се приемна в МБАЛ – Свиленград, за която „Старият мост“ писа. Припомняме, че заради епидемичната обстановка плановите операции в болницата са забранени, извършват се само животоспасяващи интервенции.

Разширява се легловата база за лечение на пациенти с COVID-19 в цялата Хасковска област, което е продиктувано от преминаването на областта в"червената зона" по заболеваемост. Това стана ясно днес на среща на областния управител д-р Стефка Здравкова с ръководителите на лечебните заведения. В МБАЛ - Хасково капацитетът за лечение на болни с коронавирус ще достигне 90 места, в МБАЛ - Димитровград - 26, в Харманли - 25.

СМ