Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Десет души от Свиленград са дали положителни резултати от тестовете за КОВИД 19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Това поставя града на второ място по броя на заразените с короновирус в областта след Хасково, където са регистрирани 22 човека. Общо 56 са новозаразените, като в Димитровград са 9, в Харманли - 6, в Любимец - 4, и по един в Тополовград, Минерални бани, Стамболово, Ивайловград и Маджарово.

Сред инфектираните с КОВИД 19 са лекар от МБАЛ-Хасково, както и общопрактикуващ лекар от община Хасково.  Починал е един човек - мъж на 88 години от община Хасково, диагностициран на 20 октомври и приет в МБАЛ-Хасково на 24 октомври. Човекът е бил със сърдечно заболяване и е издъхнал на 3 ноември.    

       Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 817. Общо хоспитализираните лица са 86. В МБАЛ-Хасково са настанени 60, в МБАЛ-Свиленград – 13, а в МБАЛ-Димитровград - 2. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6 души В лечебни заведения извън областта се лекуват 5 пациенти. На домашно лечение са 375 човека, починали са 47, а напълно излекувани са 309.