14
Нед, Апр
13 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Пет медицински сестри от болницата в момента са на домашно лечение заради КОВИД 19, съобщи управителят на стационара д-р Ермов.

Това наложи да премахнем графиците за дежурствата, работи се извънредно, за да не оставим болните без необходимите медицински грижи, обясни той.

Ковид отделението в болницата продължава да е препълнено. Дори леглото на един от пациентите е поставено в коридора. По-леките случаи ги изпращаме за домашно лечение, приемаме само по-тежките, заяви д-р Ермов.

Миналата седмица казах, че градът е пламнал, сега това се потвърждава с още по-голяма сила. Вчера почти всички изследвания с бързите антигенни тестове в лабораторията са дали положителен резултат., подчерта той.

Според статистиката, предоставена от Областния кризисен щаб в Хасково, новозаразените в Свиленград през последното денонощие са 5-ма. В Хасково те са 18, Димитровград – 3, Харманли – 4, Симеоновград -2, Любимец – 1 и Ивайловград – 3.

Починала е жена на 71 г. от община Свиленград, приета в МБАЛ-Свиленград на 27 октомври и диагностицирана ден по-късно. Жената е имала хронично бъбречно заболяване и е починала на 30 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 761. Общо хоспитализираните лица са 80. На домашно лечение са 326 души, починали са 46, а напълно излекувани са 309 човека.