02
Сря, Дек
20 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Ученик в седми клас и педагогически съветник в свиленградското ОУ Иван Вазов са дали положителни проби за коронавирус през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.

Целият клас преминава на 14 - дневно онлайн обучение, съобщиха от училището. На сградата се извърши пълна дезинфекция.

Това е вторият ученик в Свиленград с коронавирус. Вчера също седмокласник, но от СУ „Д-р Пенър Берон“, се оказа заразен.

КОВИД отделението в местната болница е пълно, 18 са настанените пациенти, и не може да приема нови, съобщиха от стационара.

За последното денонощие в Свиленградската община са регистрирани 6 нови случая на инфектирани с КОВИД 19. В Хасковска област броят им е рекорден – 54. Най-много са заразените в Хасково – 21, в Димитровград са 15, Харманли – 8, Ивайловград – 2, Симеоновград – 1, Стамболово – 1. През денонощието двама души са починали и четирима излекувани. Сред изследваните с положителни проби са също учител от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, лекар от МБАЛ-Хасково и лаборант от Хасково.          

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 653. Общо хоспитализираните лица са 77. На домашно лечение са 256 души, починали са 41, а напълно излекувани са 278 човека.

Вчера Областният кризисен щаб въведе две ограничителни марки за безопасност в Хасковска област. От 2 ноември се забраняват груповите и семейните мероприятия с над 30 души, преустановяват се посещения в  пенсионерските клубове и клубовете на хора с увреждания.