03
Съб, Дек
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

От 10 проби за коронавирус днес 6 са положителни. Лабораторията в поликлиниката затворена за дезинфекция, 2 от лаборантките с положителни антигенни тестове

Свиленград пламна от зараза с коронавирус, сподели разтревожен управителят на МБАЛ – Свиленград д-р Ермов пред „Старият мост“. Само днес от 10 проби с антигенните тестове 6 са положителни.

Според медика 40 – 45 процента от населението тук е инфектирано с КОВИД 19. В болницата в КОВИД отделението са настанени за лечение 8 души. Освен кмета Карчев и заместничката му Костадинова, с тежката диагноза е и свиленградски лекар - специалист в поликлиниката. Лекарката и мъжът й по собствено желание са заминали за медицинска помощ в София.

Два положителни резултата след антигенни тестове за коронавирус са регистрирани при лаборантки от лабораторията в свиленградската поликлиника. Изследванията са направени, след като станало известно, че едната от тях има висока температура. Антигенните тестове са надеждни над 90%, но са изпратени и за PCR тестове, каза д-р Ермов. Лабораторията днес е затворена за пълна дезинфекция превантивно, каза ръководителят й д-р Елена Генева, но утре ще работим.

В болницата медицинският персонал, работещ с пациенти с коронавирус, е оборудван със скафандри, изолиран е и няма досег с останалите лекари, мед. сестри и санитари.