10
Сря, Авг
31 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

  Осем са вече настанените в местната болница

Петима са новозаразените с коронавирус в Свиленград за последното денонощие, съобщиха от Областния оперативен щаб. Този брой на инфектираните с КОВИД 19 е рекорден до момента тук.

И петимата са настанени в КОВИД- отделението на свиленградската болница, в което вече се лекуват 8 пациенти.

7 пък са новите случаи на короновирусна инфекция в Хасковска област за последното денонощие. Останалите двама с отчетен положителен резултат на теста са от Харманли и Минерални бани. Починала е една жена на 68 години, 11 души са излекувани.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 498. Два от случаите, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция.

Общо хоспитализираните лица са 52. В МБАЛ-Хасково са настанени 39, от които седем са приети през последните 24 часа. В МБАЛ-Свиленград са настанени осем души, от които петима са приети през последните 24 часа. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени петима души, от които двама са приети през последните 24 часа. На домашно лечение са 146 човека, починали са 34, а напълно излекувани са 266 човека.