29
Сря, Юни
12 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

След кмета арх. Анастас Карчев - и заместничката му Мария Костадинова с COVID 19

След като в сряда кметът на Свиленградската община арх. Анастас Карчев даде положителен резултат за КОВИД 19, в четвъртък същата съдба споходи и заместничката му Мария Костадинова.

Изследването й с PCR тест в лаборатория в Стара Загора е отчело наличие на коронавирусна инфекция. Заразен се оказа и съпругът й Костадин Костадинов. Преди това двамата са дали положителен резултат и при изследването с новите бързи антигенни тестове в свиленградската болница.

В момента кметът, заместничката му и съпругът й са настанени за лечение в специално обособеното за пациенти с коронавирус отделение в МБАЛ Свиленград. Здравословното състояние и на тримата засега е добро, заяви управителят на стационара д-р Димитър Ермов. Лечението им протича както при болни от пневмония. Престоят им в болницата ще продължи поне 10 дни, какъвто е минимално определеният от министъра на здравеопазването срок за лечение на това заболяване, уточни д-р Ермов.

В четвъртък е извършена дезинфекция на сградата на Общинската администрация в Свиленград. По разпореждане на РЗИ днес тя ще бъде затворена за пълно дезинфекциране. Трудовият процес няма да прекъсва през новата седмица, но повечето служители ще работят от домовете си. Управленските функции временно са поети от секретаря на общината Надя Пеева.