28
Съб, Ное
20 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Жена на 20 г. и двама млади мъже в Свиленград и Любимец с положителни проби. От днес с маски и на открито

Рекорден брой новозаразени с коронавирус в два поредни дни – вчера и днес, отчитат от Областния оперативен щаб в Хасково. За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 23 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и един е излекуван.

36-годишен мъж от Свиленград е дал положителна проба. Починал е мъж на 73 г. от община Хасково, който е приет в МБАЛ-Хасково на 20 октомври и е сред диагностицираните през последните 24 часа. Той е имал хронично неврологично и сърдечно заболяване и е починал на 21 октомври. Вторият починал е мъж на 40 г. от община Димитровград. Той е бил приет на 18 октомври, на 19 октомври е диагностициран и приведен в ОАИЛ на МБАЛ-Хасково. Мъжът е починал на 21 октомври. Към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Тревожната статистика за вчера, сряда, показва, че 18 души са дали положителен резултат при PCR тестване. Ден по-рано при 17 от изследваните е установена коронавирусна инфекция.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към 21 октомври, са 442 души. Общо хоспитализираните лица са 32, от които през последните 24 часа са приети четирима - трима в Инфекциозно отделение и един в МБАЛ-Свиленград,. Едно лице е настанено за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания в Хасково. На домашно лечение са 140 човека, починали са 32, а напълно излекувани са 240 човека.

Ръст на заразените с COVID 19 се наблюдава и в цялата страна. На 21 октомври новозаразените са били 1336 души. От началото на епидемията през м. март досега потвърдените случаи са 31 863. Починали са 1019 болни.

От днес става задължително носенето на маски и на открито. Органите на реда са инструктирани стриктно да следят за спазване на новото разпореждане и да налагат глоби на нарушилите го.