02
Сря, Дек
22 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

18 са новите случаи в Хасковска област, 1 от които в община Любимец

Двама от новозаразените са лекар и медицинска сестра

От утре с маски и навън

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 18 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един човек е починал, а двадесет и трима са излекувани, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението  на новозаболелите по общини е следното:

Община Хасково – 13 души - осем жени на 70 г.; 53 г., 59 г., 56 г., 48 г., 72 г., 66 г., 47 и петима мъже на 42 г.; 69 г.; 49 г.; 41 г.; 45 г;

Община Димитровград – 4-ма - жена на 29 г. и трима мъже на 49 г., 55 г. и 63 г.;

Община Любимец – 1 човек - мъж на 34 г.;

Две от диагностицираните лица са лекар и медицинска сестра от доболничната помощ, поставени на домашно лечение.

Починал е мъж на 67 г. от община Хасково. Той е бил диагностициран на 15 октомври и на 16 октомври е настанен за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. Мъжът е имал сърдечносъдово заболяване и е починал на 20 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 420 души. В системата е настъпила корекция и трима от диагностицираните пациенти, обявени през вчерашния ден, са прехвърлени по адрес на местоживеене.

Общо хоспитализираните лица са 31, от които двама са приети в Инфекциозно отделение през последните 24 часа. На домашно лечение са 120 човека, починали са 30, а напълно излекувани са 239 човека.

От четвъртък става задължително носенето на предпазни маски не само в закрити помещения, но и навън. Органите на реда са инструктирани стриктно да следят за спазването на на новото разпореждане и да налагат глоби на нарушилите го.