28
Вт, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

По-ранното откриване на риболова тази година е политически ход на управляващите, каза на пресконференция и среща със симпатизанти лидерът на БЗНС и пети в листата на Реформаторския блок Николай Ненчев. Той бе в Свиленград заедно с водача на листата на Блока Меглена Кунева и последващите я Божидар Лукарски (СДС), Корман Исмаилов (НПСД), Найден Зеленогорски (ДБГ). Петимата дойдоха тук на 16 април.

Всяка година през размножителния период се забранява риболовът. По закон основният период на забраната е от 15 април до 31 май. Сега обаче той е съкратен с 1 седмица и ветото пада на 23 май. Защо?“, попита риторично Ненчев. Той подчерта, че въдичарите в България са над 500 хиляди. За голяма част от тях откриването на риболова след забраната било цяло събитие. Много рибари ще предпочетат да отидат по язовирите вместо да дадат своя глас на изборите, категоричен бе лидерът на БЗНС.

Мнението му споделя и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пръв излезе с подобно становище по време на среща със симпатизанти в Ямбол. Тези шмекери сега дори са съкратили с една седмица забраната за риболова, за да има ниска избирателна активност на 25 май, заявил Борисов пред журналисти на 14 април.

Диляна ЦВЕТКОВА