24
Сря, Юли
37 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Окръжен съд - Хасково потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на 32- годишния И.Ю., наложена му от Районен съд - Свиленград по обвинение, че се е съвкупил с лице от женски пол, използвайки принуда и заплашване. С това хасковските магистрати не уважиха искането на обвиняемия за по-лека мярка - поставяне под „домашен арест“.

Деянието, за което И.Ю е привлечен под наказателна отговорност, е извършено на 12 май т.г. в Свиленград. Наказанието, което го грози за това престъпление, е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Окръжният съд констатира, че от образуване на досъдебното производство до момента са извършени редица процесуално-следствени действия, от които се установява съпричастността на обвиняемия в извършване на престъплението. Също така се установява, че все още съществува опасност лицето да се укрие, тъй като от дълги години живее и работи извън страната и няма постоянна уседналост на територията на България. Допълнително в подкрепа на извода, че има опасност И.Ю. да се укрие се отчита тежестта на деянието, за което е обвинен, както и факта, че същият има множество лоши характеристични данни. Съдът не прие доводите на защитника на обвиняемия, че има две деца, за които трябва да се полагат грижи, като се отчита възможността за същите да бъдат полагани грижи от близки и роднини, включително при липса на такива и възможността за осъществяване на надзор от страна местните органи.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.