27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Шестокласникът Момчил Табаков от Основно училище „Иван Вазов“ в Свиленград е сред отличените в националния конкурс, обявен от Тракийското сдружение „Завръщане към корените“.

118 ученици от страната и български неделни училища в чужбина представиха есета, разкази и рисунки, вдъхновени от съхранената родова памет за факти и събития от летописа на българите-бежанци от Беломорска и Одринска Тракия и от Мала Азия.

Журито е оценило реалистично разказаната история от свиленградския ученик, емоционалния заряд в неговата творба, озаглавена „Беше…“.

Церемонията по награждаването на класираните участници в конкурса се състоя в София под патронажа на Йорданка Фандъкова , кмет на Столична община. В нея участва и заместник- председателят на Съюза на тракийските дружества в България Краснодар Беломорски, който е със свиленградски корени.

„Старият мост“ припомня, че през месец май т.г. Момчил Табаков спечели награда от 10-ия национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“ с мултимедийната си презентация „Община Свиленград - древни цивилизации, богата история, красива природа и атракции“.

СМ