15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Разследването на инцидента продължава, предстоят още медицински експертизи за другите пострадали

Прокуратурата привлече като обвиняем 32-годишния свиленградчанин Кр.Х., който след употребата на метаамфетамин предизвика тежка катастрофа с автомобила си на 18-и април до разклона с. Сива река.

Обвинението срещу него е за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост на 24-годишната пътничка в колата С.А, като за това деяние наказанието предвижда от 1 до 6 г. лишаване от свобода.

На Кр.Х. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лв. и му е наложена забрана да напуска пределите на страната.

За жестокия пътен инцидент „Старият мост“ подробно писа. При свирепата катастрофа най-тежко пострада 5-годишното дете на дрогирания шофьор. Момченцето и в момента се намира в медикаментозна кома и опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив. По-леко е ранена още една жена, пътувала в колата.

Наблюдаващият прокурор каза, че разследването на инцидента продължава. Очакват се още медицински прегледи, експертизи и документация, свързани както със състоянието на детето, така и на другата пострадала. Според събраните доказателства възможно е обвинението да бъде преквалифицирано.

Според закона, когато пострадалото лице и виновникът са в близки роднински връзки наказателното дело е по желание на потърпевшия и се води по частен характер, казаха от държавното обвинение.