19
Нед, Май
23 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Заместник-министър Емил Ганчев лично връчи новото въоръжение

Днес в сградата на ОДМВР Хасково заместник-министърът на МВР Емил Ганчев връчи ново служебно оръжие на полицаи за постигнати трайни резултати в служебната работа.

Два пистолета „Валтер“ отидоха при криминалистите Мирослав Чолаков и Петър Генев от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Хасково, а другите два при младши инспекторите Георги Драганов и Драган Драганов от РУ Свиленград.

Заместник-министърът раздаде и шест електропреносими пистолета „Тейзър“ за служители от Областната дирекция на МВР в Хасково. Той подчерта, че ползването на „Тейзър“-ите ще бъде възможно след преминато обучение. „Полицаите заслужават по-добро материално-техническо обезпечаване, с което да боравят при изпълнение на служебните им задължения и да бъдат по-сигурни при самозащита“, заяви заместник-министър Ганчев.

 Емил Ганчев сподели, че намерението на ръководството на МВР е да превъоръжи целия състав с качествено и съвременно въоръжение. Директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Любомир Николов изрази благодарност за възможността на служителите да използват съвременни технически оборудвания при изпълнение на ежедневните си задължения.