17
Сря, Апр
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Община Свиленград получи награда за устойчиво партньорство от Фонд ФЛАГ.

Отличието „Общински експерти – устойчиви партньори“ получават общински екипи, демонстрирали през годините висока експертиза, компетентност и информираност при кандидатстване, управление и изпълнение на разнообразни и иновативни инвестиционни проекти, реализирани с подкрепата на Фонд ФЛАГ.

Наградата – картина на българския художник Цветан Казанджиев, бе връчена на Светлана Динкова - директор на Дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми” в Общинска администрация - Свиленград по време на Националната среща на експертите по програми и проекти в общините, която се проведе от 5 до 7 декември в София.

Наградени са общо седем общински екипа и НСОРБ-Актив. „За нас е от изключително значение да съдействаме за изграждане на местния капацитет и да отличим тези общини и партньори, чиито служители са доказали своята експертиза в управлението на проектите, отдаденост на работата и желание за развитие“, заяви изпълнителният директор на Фонд ФЛАГ Надя Данкинова.

Мисията на фонда, утвърдена още при създаването му, е да подкрепя българските общини и публичните предприятия в усилията им за модернизация, разширяване на общинската инфраструктура, предоставяне на публични услуги и създаване на устойчиви местни общности.