19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Осмокласникът Петър Янков от ПГССИ „Христо Ботев” в Свиленград получава специалната награда на вестник „Нов живот”- Кърджали в националния конкурс за фотография „Фотоприказки”. Негов ръководител е Женя Георгиева.

Карина Василева от същото училище е класирана на второ място в категория „Пейзаж и природа“. Ръководител на младата любителка на фотографията е Емилия Желязкова.

За участие в конкурса са получени 535 фотографии от 36 населени места от 20 области от страната, съобщават организаторите.

Журито с председател известния художник Владимир Чукич пък е оценило 824 рисунки, пристигнали в Кърджали за националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите” от 121 училища, читалища, детски школи. То присъди специалната награда на Националния дворец на децата в София на 9-годишната Дария Даракчиева от НУ „Христо Ботев» в Любимец с ръководител Мария Колева. Отличие има и за още една възпитаничка на Колева - 8 годишната Гергана Митева от НУ „Захари Стоянов” в Любимец, която е класирана на първо място в своята възрастова група.

Наградените и селектирани от журито фотографии и рисунки са подредени в откритата вчера изложба в Детската картинна галерия на Общинския детски комплекс в Кърджали.

Организатори на двата конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс Кърджали.

На снимката: Общинският детски комплекс в Кърджали

СМ