22
Чет, Фев
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Благодарение на таланта и труда на свиленградчанката Зорница Дичева коридорите на първокласниците в СУ „Д-р Петър Берон“ живеят нов живот и радват очите на децата и техните учители.

Отне ми 5 дни, но работих само следобед по около 3 часа, сподели Зорница пред stmost.info, като подчерта, че се отзовала на предложението с голямо желание. Идеята за проекта дошла от учителите в начален етап в школото, но и други техни колеги прегърнали с ентусиазъм иницативата. Събрали пари, с които били закупени материали за работния процес и заплащане на положения труд. Какви ще бъдат рисунките Зорница се консултирала с психолога в училището Пламен Василев, като решили да са тематични и свързани със СУ-то. Нито за миг не съжалила за отделеното време, а мотивацията ѝ за работа идвала най-вече от децата, които ежедневно се възхищавали на ставащото в коридорите при класните им стаи. Съвсем по детски възклицаваха „Ехаа“, „Уауу“, интересуваха се постоянно от работата ми, а на мен усмивките им ми носеха много положителни емоции, споделя талантливата художничка.

Още от първи клас Зорница учи в СУ „Д-р Петър Берон“, в което завършва през 2020 г. „География и английски език“. Занимава се с рисуване като любител, но решава да го превърне, по думите ѝ в „нещо като професия“. В момента е в отпуск по майчинство и остава достатъчно време за хобито ѝ – да рисува върху текстил. Страничката ѝ във Фейсбук се казва „Zori Art“. Обмисля и нови проекти на няколко места в Свиленград, които за сега иска да запази в тайна.